KINDERCOACHING met ponywijsheid en ACT4kids 


Onze toekomst wordt gevormd door onze kinderen
 Zij verdienen onze aandacht
 Een zorgzame en veilige jeugd maakt hen sterker
 Omdat het makkelijker is om kinderen aan te sterken dan gebroken volwassenen te herstellen richt ik mij in eerste instantie tot kinderen met een gewonde vleugel. Zijn zij klaar om uit te vliegen, te ontdekken, met vallen en opstaan? 

Bij hun groei naar levenswijsheid kunnen ze ieders steun en aanmoediging gebruiken. Soms is het voldoende om hen een klein duwtje te geven, hun tranen te drogen zodat ze glimlachend en speels, met muziek in hun oren en sterretjes in hun ogen, nieuwsgierig en vol vertrouwen naar hun toekomst kijken. 

Goed in je vel zitten, kunnen accepteren wat er met je gebeurt, wat er in je leeft en willen doorgaan, trots zijn op wie je bent, wat je voelt en denkt, in stabiliteit en veiligheid. Dit is belangrijk om gelukkig te kunnen zijn. 

Soms word je in je geluk gehinderd en voel jij je bang, boos, verdrietig of alleen. Zie je enkel nog het verdriet, het verlies en zie je het licht niet meer aan het einde van de tunnel en komt het besef dat je steun en hulp kan gebruiken. 

Een vleugje magie, storytelling en dierenwijsheid versnelt het veranderingsproces. 

Ponymoeke helpt kinderen en jongeren die door personen of gebeurtenissen uit hun evenwicht gehaald zijn om opnieuw te vertrouwen in zichzelf en hun omgeving. Laagdrempelig en speels wordt gewerkt rond de eigen talenten en mogelijkheden van het kind. Er kan gewerkt worden rond het versterken van communicatieve vaardigheden, zelfvertrouwen, bewustwording, grenzen en belemmerende emoties. 

Dit verhoogt het probleemoplossend vermogen, de vindingrijkheid, het doorzettingsvermogen en zet het kind in zijn eigen kracht. De verwachtingen, nodige duur en resultaten zijn steeds op maat van het kind en in verhouding tot de getoonde interesse en openheid van zowel het kind als de omgeving. Elke stap is een stap voorwaarts naar inzicht, mogelijkheden en de gewenste oplossing. 

Het is onmogelijk zegt trots, het is riskant zegt ervaring, het is zinloos zegt verstand, geef het een kans fluistert je hart 

INTERESSE?

Kennismaking 

In een vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek bespreken we samen wat de noden zijn van het kind en of mijn aanbod is wat je kind nodig heeft.

Intake 

Wanneer jullie besluiten om te starten met de coaching plannen we een eerste afspraak in. In dit eerste contact maken we kennis met elkaar en de pony’s. Krijgen we een eerste beeld van elkaar en de problematiek, concretiseren we jullie hulpvraag en wordt al of niet besloten om een coachtraject op te starten. 

Coachtraject

De duur van een traject bestaat doorgaans uit 3 x 3 sessies van 1 uur. Met uitzondering van de eerste afspraak is bij de sessie enkel het kind aanwezig. Samen met het paard en via diverse opdrachten gaan we op zoek naar wat speelt en naar een mogelijke oplossing. Het traject wordt afgestemd op het tempo en de noden van het kind op dat moment. Het is hierbij belangrijk dat er steeds gewerkt wordt in een prettige vertrouwelijke sfeer waarbij het kind zich gezien en gehoord voelt. Na elke sessie is er een korte feedback aan de ouders over het verloop. Na elke derde sessie is er een vrijblijvende uitvoerigere schriftelijke evaluatie mogelijk. 

VOLWASSENEN 

Het leven is rennen, vliegen, opstaan en weer doorgaan. Situaties en personen kunnen je geheel of gedeeltelijk onderuit halen. Lukt het je niet om recht te blijven? 
Heb je nood aan ondersteuning naar meer veerkracht en flexibiliteit?  Ben je bereid de hulp te aanvaarden van een extra paar oren zonder oordeel en liefdevolle hulp met vrijblijvend advies, dan ben je welkom bij ponymoeke Rina. Samen gaan we aan de slag om te ontdekken wat er vooral speelt, wat helpend is en wat niet en leer je anders denken, voelen en handelen. 
Dit alles met eventuele hulp van wat ponywijsheid en voornamelijk via de methodiek uit de acceptance and commitment therapy.  

GEZINSCOACHING 

Een gezin (alleen) runnen, carrière maken, voor (groot)ouders zorgen, tijd maken voor vrienden, enz. het vraagt organisatie en flexibiliteit. Soms kom je in de opvoeding nog andere uitdagingen tegen zoals scheiding of rouw of je kind is prikkelgevoelig of krijgt een diagnose als AD(H)D … Hoe ga je daar als gezin, ouder en kind bewust mee verder? 

Een nieuwe situatie kan veel vragen oproepen die niet altijd onmiddellijk beantwoord worden want wat zijn we met zijn allen druk, druk, druk en vaak loop je dan tegen een wachttijd van enkele weken tot maanden, waarna je dan op die afspraak hooguit een tiental minuten krijgt om vragen te stellen, verder moet je het alleen doen. Je voelt je als ouder falen, compleet onrustig en moedeloos. Misschien tijd om met een derde te bekijken wat je voelt, waar je tegenaan loopt en samen te bekijken waar je hoofd mee bezig is, wat je hart wil en waardoor je weer wat rustiger kan worden, soms gewoon door te benoemen en te delen. 

Nood aan ondersteuning en gesprek naar mild ouderschap, bij ponymoeke kan jij als ouder en/of je kind terecht met vragen en twijfels. 

COACHING EENOUDERGEZIN 

Vanuit mijn expertise als familiaal bemiddelaar, scheidingsconsulent en kind- en gezinscoach begeleid ik eenoudergezinnen naar meer rust en een positiever zelfbeeld via ACT-technieken en met de principes van parallel-solo-ouderschap.
 

ACT staat voor acceptance and commitment therapy . Deze methodiek leert je te relativeren, te accepteren, los te laten en terug te keren naar je cirkel van invloed. 


Parallel-solo-ouderschap wordt voornamelijk gebruikt bij hoog conflict-ouderschap en geeft je technieken om constructief te blijven communiceren als ouder zonder de controle van je acties uit handen te geven aan de andere ouder. Je blijft uit de strijd en het actie-reactie patroon. Je bouwt een spreekwoordelijke muur tussen je ouderschap. Deze muur bouw je zo hoog en laag als je zelf wenst, met of zonder kijkgaten. Het geeft jou en je kind de broodnodige mentale rust,  zelfsturing en een positiever zelfbeeld. 


Is een ouder gestorven en sta je er alleen voor en voel jij je machteloos. Wordt je niet gehoord door de andere ouder, genegeerd, gekleineerd,…. 
Wil je het graag anders, dan is het NU tijd voor ACT-ie. 

 Sommige paarden zullen je testen, andere zullen je wijze lessen leren en nog andere zullen het beste uit jezelf halen 

NARCISMECOACHING 

Is het nooit goed, krijg je veel kritiek, is quasi alles jouw schuld, word jij vaak afgewezen of genegeerd, gekleineerd, voelen bepaalde acties of beslissingen als onrechtvaardig, begin je aan jezelf te twijfelen, geloof je niet meer in je eigen talenten en vaardigheden, ben je hierdoor onzeker of levensmoe en wil jij dit anders? 

Gedeelde smart is halve smart. Ga hierover in gesprek met een ervaringsdeskundige en neem contact op met ponymoeke Rina. Samen gaan we situaties onderzoeken, patronen doorbreken en werken aan een positiever zelfbeeld. 

Neem VANDAAG nog contact met me op en ga zelf aan het stuur van je leven zitten.  

PONYSPEELDAGEN 

De ponyspeeldagen zijn een speelse en creatieve groepsactiviteit rond het thema paarden/pony’s. 

Het is een groepsactiviteit geschikt voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

De grootte van de groep is beperkt tot 4 à 6 deelnemers. Vooraf inschrijven en betalen is vereist.

Tijdens de ponyspeeldagen gaan we gedurende een drietal uren rustigere opdrachten en actievere spelen afwisselen.

We gaan onze tijd vullen met pony verzorging, opdrachten met en zonder pony om meer rust in ons hoofd te krijgen, te leren samenwerken, elkaar te ondersteunen, te leren over de leefwereld van de pony, te knutselen en/of buiten te spelen. We maken hierbij o.a. gebruik van diverse knutselmaterialen, spellen, storytelling, meditaties, mindfulness-opdrachten  of yoga-houdingen.

De ponyspeeldagen gaan enkel door in de vakantieperiodes. 

Datums en uren worden aangekondigd via facebook en instagram of kunnen via mail opgevraagd worden. 

 De deelnemers kunnen een half uur voor aanvang of na het einde worden gebracht/gehaald.

Kostprijs? 20 euro forfaitair per deelnemer (kosten materiaal inbegrepen – zelf drank en snack te voorzien)

Wat bij slecht weer? geschikte regenkledij dragen, bij extreem slecht weer wordt de activiteit geannuleerd of herpland.